FE Week-Notes | 12 Terug in China.

FE Week-Notes | 12 Terug in China.

FE Week-Notes | Formule E treedt terug waar het allemaal begon. Het land van de muur, de draken en de eerste E-Prix. Voor iedereen is het circuit in Sanya nieuw. Dit kan voor rookies gunstiger uitvallen. Krijgen we in China een 6de winnaar of krijgen we de eerste dubbele winnaar dit seizoen?

Week-notes | 12 China

De teams:

  • Stoffel Vandoorne liet deze week uit te kijken naar de race in Sanya. We moeten de goede lijn voort zetten en bouwen op het momentum dat we hebben gecreeerd in Hong-Kong. Het is tijd om ook in de race wat flinke punten te pakken.
  • Alexander Sims verwacht meer energie management dit weekend. Het circuit in China heeft twee lange rechte stukken maar is daarnaast ook wat wijder. Dit kan er voor zorgen dat de gemiddelde snelheid hoger ligt.  In Mexico hebben we al kunnen zien dat zo’n situatie tot meer energiebesparing leidde.
  • NIO is niet van plan om seizoen 5 al weg te strepen volgens Dillman. Hij gelooft dat het nog mogelijk is om het seizoen een flinke draai te geven. Kijk naar Venturi! Venturi leek het slechtste team en heeft nu hun eerste overwinning op het scoreboard staan.
  • De Nissan aandrijving staat onder een vergrootglas. Vele teams verdenken Nissan ervan dat ze aan manier hebben gevonden om meer dan 6 “versnelling settingen” te hebben. Het maximum dat is toegestaan is 6. In seizoen 1 gebruikte iedereen 5 versnellingen.
  • Nissan heeft bekend gemaakt snel te zullen beginnen met het ontwikkelen en testen van hun seizoen 6 pakket. We weten dat op dit moment Porsche ook vollop in ontwikkeling zit. Van andere teams hebben we nog geen hoogte gekregen.
  • NIO teambaas is blij dat de Formule E kiest om het aeropakket een facelift te geven na seizoen 6. Het is belangrijk voor het publiek dat ze veranderingen kunnen zien als indicatie van ons ontwikkel proces. In seizoen 3 leverde het mooiere vleugels op en daardoor direct meer fans.

Overige Formule E Notes:

  • Ook voor volgend seizoen lijkt het erop dat we een 3 daagse pre-test gaan krijgen. Dit zou dan voor de derde maal georganisseerd gaan worden in Valencia. Voor Porsche en Mercedes is dit de eerste maal dat ze publiekelijk mee zullen doen in het FE geweld.
  • De kalender van seizoen 6 is bijna gereed. Het lijkt het langste seizoen ooit te gaan worden met 15 races. Dit gaat bestaan uit twee dubbel-headers in London en New York. In totaal zou er dan in 13 verschillende steden worden geraced. Dit betekent dus dat het seizoen 1 weekend extra zou hebben ten opzichte van het huidige seizoen.