Racen op Antarctica… voor Formule E is het mogelijk!

Racen op Antarctica… voor Formule E is het mogelijk!

Een motorsport race op Antarctica… Formule 1 kan er niet aan denken, voor de meeste rallyauto’s net een tickeltje te koud, maar Formule E zou het kunnen. De elektrisch aangedreven auto’s hebben veel minder last van de kou. Zo zijn de aandrijvingen niet gebonden aan zuivere zuurstof.

Racen op alle 7 continenten

Mocht het Formule E lukken om ook een race te houden in Oceania, dan kan de Formule E de eerste klasse worden die op 7 continenten zou gaan rijden. Eerder deed de Gen-1 auto al een demorun in Groenland. Een land met bijna net zulke vreemde temperaturen als Antarctica.

Het is geen geheim dat Formule E werkt aan oplossing om ook in Oceania te rijden. Zowel Nieuw Zeeland als Austrialië worden genoemd als potentiele locaties voor een race op dit continent. Wanneer dat lukt doet Formule E al 1 continent meer aan dan Formule 1. Formule 1 treft namelijk Afrika niet.

De mogelijkheden dat er een permanent circuit aangelegd kan worden voor een Formule 1 race is enorm klein. Laatstaan dat de organisatie t voor elkaar krijgt om t complete regelement om te gooien voor een race wat betreft banden, ophangingen en dergelijke zaken.

Formule E is hierin een stuk eenvoudiger te regelen. Michelin gaat graag nieuwe uitdagingen aan en in het geval van Formule E maakt iedereen gebruik van hetzelfde chassis waardoor het speelveld eerlijker blijft.

City-racing niet mogelijk in Antarctica

Nee het is niet mogelijk om cityracing te doen op antartica… maar het feit dat je daar een race organiseert is als een sensationeel spectakel te noemen. Het is iets dat de Formule E mist… die ene speciale race waar je na uitkijkt per jaar. Formule 1 heeft Monaco, WEC heeft de 24 uur van Le Mans en Indycar heeft de Indy500…  Daarnaast is nog geen enkel circuit van Formule E zo sensationeel geweest om noemswaardig te zijn als hoogtepunt zoals bijvoorbeeld Bathurst of Maccau. Formule E heeft nog iets geks nodigs. Iets waar de hele wereld van op kijkt… Formule E heeft een race op Antarctica nodig!