FE Week-Notes | 3

FE Week-Notes | 3

In FE Week-Notes vermelden wij in het kort nieuws over Formule E van de voorgaande week. Wat is er vermeldt door de teams in het afelopen week?

Week-notes | 3

De teams:

  • Jaguar is ervan overtuigd dat het zijn doelstellingen van dit seizoen alnsog kan behalen, ondanks een slecht weekend in Marrakesh.
  • Audi’s teambaas Allan McNish geeft aan erg tevreden te zijn over de algemene snelheid. Toch moet Audi nog wat dingen fine-tunen zodat er spoedig weer gevochten wordt om de overwinning.
  • Mahindra ziet de tussenstand na twee races, waarin D’Ambrosio het kampioenschap leidt, als een tweede kans. Vorig jaar zat Mahindra in eenzelfde positie maar kende het een slecht vervolg na Marrakesh.
  • Marco Wittman was nog niet erg overtuigd van de Formule E als klasse, maar zegt dat hij tot een nieuwe mening is gekomen na zijn test in Marrakesh. ” De auto’s zijn lastig te besturen omdat er veel te doen is tijdens het rijden en dat zonder versnellingen”
  • Vandoorne en Paffet waren op het matje geroepen door HWA AG. Waar Paffet ging voor een voorzichtige aanpak, ging Vandoorne voor een agressieve strategie naar de eerste bocht. Hierdoor kwamen beiden tegen elkaar en beschadigde Vandoorne de vering en Paffet de aandrijving.
  • Robin Frijns zegt erg tevreden te zijn over zijn start van het seizoen. Na een lastig weekend in Saoedie-Arabië kende Virgin een zeer sterk weekend waarin het team 36 punten wist te scoren, een pole position en daarbij een dubbel podium. Frijns werdt tweede, Bird 3de.

Overige Notes:

  • De Formule E organisatie heeft officieel bevestigd dat de Gen-2 auto een facelift ondergaat, voor het seizoen 2020-2021 (7)
  • De nieuwe locatie van Santiago wordt voornamelijk over beton verreden. Dit is tot nu alleen voorgekomen tijdens de E-Prix van Berlijn. Dit beloofd een spectacel te worden doordat het circuit is voorzien van agressieve aanrempunten.