Voorbeschouwing op de Santiago E-Prix 2019

Voorbeschouwing op de Santiago E-Prix 2019

De volgende ronde van het Formule E kampioenschap bevindt zich in Santiago. De stad in Chili deed in seizoen 4 voor het eerst de kalender aan en leverde een chaotische race op. Dit jaar bevindt de race zich op een andere locatie, maar nog wel in Santiago. Wat kunnen de rijders verwachten?

Terugblik op 2018

Afbeeldingsresultaat voor santiago eprix 2018

Het circuit van 2018 stond bekend om zijn smalle en scherpe bochten met daarin vele hobbels. Veel rijders klaagden er door de weekend heen over en ook de pitstraat ingang was voor velen een reden tot beklag. Deze zat namelijk op de ideale racelijn. Toch kende deze lay-out een historisch moment in de geschiedenis van de Formule E. Niet eerder haalde een team een 1-2 klassering. Techeetah slaagde hierin nadat Vergne en Lottterer het elkaar ronden lang moeilijk maakten. Doordat Sebastien Buemi derde werd, was het volledige podium aangedreven door Renault aandrijvingen. Dit kwam niet meer voor sinds seizoen 1, waarin ieder team dezelfde aandrijving had.

2019 circuit

Afbeeldingsresultaat voor santiago e-prix 2019

Voor 2019 is er gekozen om langs de Movistar Arena te rijden. Het circuit heeft een meer vloeiender karakter met minder scherpe bochten. Qua lay-out doet het men een beetje denken aan het circuit van Tempelhof Berlin 2017. De huidige locatie beschikt voornamelijk over betonnen platen als terrein. Dit zorgt ervoor dat elke plaat als een nieuwe hobbel kan voelen voor de rijders en dat het gripniveau het gehele weekend slecht blijft. Iets dat we nog herkennen van Tempelhof waar ook op beton word geraced. Met een plus minus breedte van 14 meter is het zeker niet het smalste dat de Formule E heeft aangedaan, maar ook absoluut niet het breedste circuit. Wel zijn er veel aanrempunten op hoge snelheid met dus weinig grip. Hierdoor zal een foutje snel afgestraft worden.